Sand och skapande

Halloj!

Idag har jag och barnen ritat i sanden, det är väl somrigt i alla fall! "Man tager vad man haver sa nunnorna i gurklandet", och lite så är det ju då jag inte har mina papper och pennor här. Haha, då får sand och pinne räcka till... undrar hur länge våra skapelser får "leva" kvar bara.

lekplats, alvesta, pinnar
alvesta blommagårdsdagis
roligt för barnen
lilla sjöjungfrun


Vad tycks? Barnen var stolta!
/animegirl

Rosa prick

Hej igen.

Det regnar. Tråkigt. Så barnen och jag har suttit en del vid datorn (IGEN), och lovade dem att lägga upp denna på bloggen också. Det är en rosa prick!


regn väder, barn, sitta vid datorn


Sayonara!
/animegirl

Prickig lek

Hejsan.

Filippa sover så jag och de andra två barnen har ritat lite ihop. Haha, blev lite väl prickigt kanske?

Är just nu i Småland och har inte mina illustrerings-tillbehör så jag kan ej illustrera till mina manus och det känns lite tråkigt då jag verkligen vill komma framåt i mitt arbete!


barnboks illustratör, jag vill bli barnboksförfattare


Ha en skön blöt dag!
/animegirl

Egosemester i Cypern

cyprus, fig tree bay, resa utan barn, resa med barn, egosemester

Hej.

Gjorde en del anteckningar i Cypern. Denna gällande att just ta en egosemester och tankar kring detta:


Mitt i egosemestern på rummet

Ja, det är vad det låter som. En semester tillägnad mig och mitt välbefinnande! Jag behöver få vara mig själv/Ceilia som är 28 år och lite smått överviktig. Jag behöver få ta en paus från det som varit med tre jobbiga graviditeter, svåra förlossningar och tre osovandes kolikbarn. Men främst från vardagen med allt vad det innebär till exempel det jäkla hushållsarbetet! Plus att alla tre barn är väldigt täta, den äldsta är 4 år och jag har inga tvillingar.

Måsta bara säga det här angående min övervikt. Det finns så många som bär på fler kilon än vad jag gör,  men ändå har vikten kretsat mycket i mitt snurriga huvud då det var dags att dra på sig bikinin och bli badbrud! Gah! Jag tycker absolut inte illa om överviktiga och jag såg världens sötaste tjej jag sett i hela mitt liv i Cypern och hon var ganska bra överviktig men glänsde och trivdes med sig själv. Det är ju det som är mitt problem, att  jag trivs INTE i mina pluskilon! Men, här biter jag i det sura äpplet och drar på mig bikinin trots att jag är van att väga i alla fall 12 kilo mindre.

Det är toppen att vara iväg! Saknar barnen och sambon jäkligt mycket stundvis, men jag vet att en vecka går snabbt och sedan är jag tillbaks i det härliga kaoset. Så jag ska bara njuta, då jag inte har åkt hit för att ha skuldkänslor. Jag trivs dock bra med mitt liv hemma. Det tråkiga är att vi inte har någon avlstning (då måste vi köpa oss fria)vilket gör att man kan få för mycket av det goda ibland. Då är man ingen inspirerande mamma och då är det bra att ta sig en semester!

Det är min första semester utan dregeltomtar (barn) och kommer definitivt inte blir den sista. Min sambo åker en vecka efter mig till Grekland för att vara lite ego han också. Sen behöver man inte alltid åka en iväg en hel vecka, man kan ju göra billigare och kortare alternativ så som boka en 24 timmars kryssning med en rolig vän.

Jag vill faktiskt ge mig och sambon en applåd över våra egosemestrar och att vi tog detta steget fullt ut. En del tycker att det är konstigt att vi åker på semester på skilda håll. Oftast är det personer som har avlastning med barnen upp över öronen. Förresten, GRATTIS till Er.. jag är inte ett dugg avundsjuk (skrivet med lite ironi om detta inte framgick). Hursom, en applåd till oss för denna handling och den uppkom kanske mest av dessa tre anledningar:

KAOS: anledningen till att vi unnar varandra egosemestrar, sen är det inte alltid hemskt kaos utan oftast härlig kaos... men dock ett kaos.

KÄRLEK: just för att vi älskar varandra och vill göra saker för varandra som stärker oss både som individer och som ett par.

TILLIT: vi litar fullt på varandra och är trygga i att ingen skulle göra något dumt. Det gör också att vi inte behöver gå kopplade ihop och vågar ge varandra tid på eget håll.

Rätta mig om jag har fel, men jag tror... nej, jag är övertygad om att det är viktigt att få egentid ibland. Inte alltid ha en mammastämpel i pannan. Jag tror att denna upplevelse och handling, som med säkerhet kommer leda till fler separata trippar, är en investering i vårt sambo och föräldrarförhållande.

Simma lugnt!


Ja, det var en av anteckningarna jag gjorde i Cypern. Allt var toppen och jag ångrar inte att jag åkte. Nu är Tony iväg och jag kan säga att vi är lite nykära och längtar efter varandra. Håll tummarna att det inte blir någon mer bebis nu.. risk finnes! Haha, skojjar bara!


Sköt om!
/animegirl

Hemma!

Hallo.

Trött som sjutton. Cypern var NICE! Imorrn packar jag in tre kids och bror i bilen och kör ner till småland. Vi höres om ett tag. Känns som semestern är en liten blogg-killer. Men det är ju bra.. för har man inte ett liv då.. kanske, utanför datorn...

See ya och hoppas ni njuter av semester nu!

/animegirl

Off to Cyprus

0-375e29e906b025cf6d236412ac4a64b2.png

Off to Cyprus


Semester, utan småbarnsliv!

Hej Blogg.

Imorgon åker jag till Cypern. Jag ska flyga flygplan, vilket är förknippat med döden i mitt huvud. Så jag har lite ångest just nu. Tror dock att allt går bra.

Har även ångest över en annan anledning. Jag åker med min lillebror. Och det kan ju tänkas vara trevligt och normalt, men jag har ju faktiskt tre barn (varav den minsta är bara 9 månader). Borde man inte åka med familjen och låta de två äldre barnen ha kul på en strand osv?

En del säger till mig att det är jätte bra att jag åker, vilket jag också innerst tycker då jag veeeerkligen behöver få vara mig själv en stund och få varva ner från allt här hemma. Vi har det jätte bra här hemma, men det är fullt ös medvetslös varje dag! Jag behöver få vara mig en stund, koppla av, umgås med bror... ja ni hajjar!

Sen har vi en del som tycker att man inte kan lämna sina barne n vecka, särskilt inte den minsta. Är det så, eller försöker de hitta på anledningar till att ställa mig i dålig dager? Jag kan säga att jag är en väldigt bra, rolig och trygg mamma... men en sådan kan också vara trött och sliten. Vilket jag är just nu.

Hursom.. jag tycker att det är helt rätt att åka. Visst, jag kommer sakna barnen och de mig. Men jag tror att när jag fått ladda batterierna lite så kommer jag tillbaka som en mycket gladare och starkare mamma, just nu är jag trött.. så trött.

Nästa år blir det semester och småbarnsliv. I år blir det dock semester och Cecilia-liv, med trevligt sällskap av min bror.


syskon gullig, busig men trött


Nu märker jag att jag gör massa annat än att packa... dags att ta tag i det.

Ha det bäst!
/animegirl

Illustration: I´m odd!

Bara en liten kladd bild som jag gjorde när jag pratade i telefonen... knappast något till mina barnböcker =P dock skulle jag vilja bli lite mer grym på "fula" figurer som man ändå gillar... hmmm....


illustration och kladd: cecilia svensson
Illustration: Cecilia Svensson (bilden får ej användas utan min tillåtelse)


Sussa sött!
/animegirl

Mms/Mobilfoto: hårmiffon Nu testa

0-263b4c6ea17c7abda9267a8d34bb6e8c.png

Mms/Mobilfoto: hårmiffon

Nu testar jag igen att blogga från mobilen. Lägga upp bild kan jag.. Även om storleken lever sitt eget liv. Nu är det texten jag undrar över. Går det bra att mms:a med bild (vilket jag gör nu)? Eller måste man logga in på bloggkontot?

/Animegirl


Min håriga Flippo!

3d912a1c076b6515818653cb333d4075.png

Min håriga Flippo!


Sangria och Tapas kväll

Hej Blogg!

Igår var det en tur på stan med två av mina tjejer, Tina och Emelie. De bjöd mig på Sangria och tapasmat.. MUMS! Måste säga att Sangria är min nya favoritdryck!!!

Vi var på ett ställe som hette Ramblas, och det var mycket trevligt! Först när vi kom så kände man sig osynlig.. men de hade jätta mycket att göra. Men så fort vi fick vårt bord som vi bokat så flöt allt på bra och det blev inte något fel i beställningar trots att vi beställade in 10 rätter! Bra gjort!

Efter maten och Sangrian tog vi en promenad för att hitta ett ställe att ta en "dagens rosé" som avslutning på kvällen.


ramblas
ramblas
rosévinTack för denna trevliga kväll!
/animegirl

(Foto: Sony Ericsson Cyber-Shot C905)Sangria (på tapasbar me tjejerna)!

48d25cfa9454d63a96cfca4aa1de8077.png

Sangria (på tapasbar me tjejerna)!


Blod!

Sonen är på Astrid LIndgrens barnakut... slagit i bakhuvudet och fått ett rejält jack... måste sys eller limmas

Usch.

Bomb med bajs...

Hej.

Nu ska jag jobba då lillan somnat en stund.

Men det ser ut som en bomb med bajs har landat hos oss *suck* så det MÅSTE storstädas! Skulle gjort det igår eftermiddag men då valde jag trevligheter framför slavgöra!

Hjälp mottages om frivillig finnes.

See ya!
/animegirl

Gah... jag fattar noll!

Jag fattar inget *deppad*... gjort en snabb header för att leka med storlek. fick hjälp av  ammizz (http://ammizz.blogg.se/) med vilken storlek jag skulle göra den i .. men fattar nada, zipp och zero!

Nu blev den inte så jätte bra (och den känns lixom suddig)... men gjorde den på typ 7 minuter. Det jag vill få fram i headern är min dröm om böcker! Tror att jag ska illustrera mig själv och sätta in nånstans.. eller ta ett foto och göra så det interagerar med en illustration. Det kommer, för nu är jag trött på mitt plana blogg utseende. Ville bara testa storleken med den här....

Ammizz... HJÄÄÄLP! :)
(även om jag kollar på hjälp forum får jag ej till det)


animegirl. foton, illustrationer och drömmen om att bli barnboksförfattare!Grill hos Falcon-mannen Martin

Hej Blogg!

Idag har jag och mina 3 troll besökt Martin och Jossan. Jossan är höggravid och ska vilken dag möta smärtan, vi längtar. Eller ja, kanske inte efter att Jossan ska ha ont... utan att lilla bebisen ska komma!

Martin grillade lite super gott käk på den fina gröna Weber grillen och Jossan underhöll min galning till bebbe... och jag pysslade med de andra två.

Efter maten var det reklamdags på TV 3, barnen tyckte det var jätte kul att se farbror Martin och mamma på rutan och berättade det för pappa när de kom hem. Som om han inte visste *asg*


falcon bbq, falcon, martin, weber, grillat


Ha det fint!
/animegirl

Randig snygg tapet! (från home in

199fc5f29b130149077a814b658b1fd5.png

Randig snygg tapet! (från home in harmony i sickla)


RSS 2.0