Tack AnnaPenna!

Hejsan.

Jag pular och står i med mina illustrationer.. byter karaktärer, funderar över färgläggning och slåss med skuggningar. Nu har jag dock fått fram en karaktär som jag tycker om och tror passar till det manus jag skrivit, behöver leka lite till för det där sista piffet bara. Nu återstår bara (som inte är så bara) att färglägga rätt för den där riktiga känslan, och det är den största utmaningen tycker jag.

Då jag var lite osäker på min illustrationsförmåga tog jag kontakt med en väldigt duktig illustratör som jag genast fastnade för när jag klev in på hennes hemsida, hon kallar sig AnnaPenna (www.annapenna.se) och verkar vara en väldigt snäll och ödmjuk kvinna som tog sig tid för mig och min illustration. Jag fick både bra och dålig kritik (fast jag tycker i och för sig inte att man kan kalla det dålig kritik då man får något konkret att förbättra). Kortfattat så tycker hon att jag absolut har talang, men att bilden kändes platt, det måste komma mer liv i den. Det håller jag helt med om, och det är det jag kämpar med.. jag började illustrera för cirka 6 månader sedan och är ju väldigt färsk på den biten.

En annan sak.. de illustrationer jag lagt upp här, slarv alltihop nästan då jag inte skuggat färdig eller inte skuggat alls. Jag tycker själv att jag utvecklats en hel del från de bilder som ligger på bloggen.. och återigen så har jag en del hyfsat bra material, men det är till boken och vill inte lägga upp det på nätet. Dock ska jag göra en del portträtt mot juletid.. de kommer läggas upp!

Jag tackar AnnaPenna ännu en gång och är mycket belåten med den kritik jag fick!

Sköt om!
/aniemgirl

"Jag har också sett en idiot...."

Hej. Hoppas allt är bra med dig!

Idag har jag jobbat rumpan av mig med boken, och det har varit otroligt roligt! Jag ska visa Er något ur den om ett tag, men måste kolla lite hur det funkar då jag är väldigt försvarande gällande min idé/text och illustrationer...

Jag vill också dela med mig av vad min 4- årige son sa idag (kanske låter lite grovt, men det blir visst så ibland). Det här hände:

Mamma (jag) kör bilen hemåt från dagis med barnen i. I ett snirkligt bostadsområde med en rejäl kurva med ganska smal väg kommer en gubbe i en svart volvo farandes i världens fart. Han är inne på min sida och hinner knappt veja undan, och jag vejar kvickt som attan så nära kanten jag bara kan för att undvika frontalkrock!

JAG: -JÄVLA IDIOT! En direkt och spontan reaktion då han kunde skadat mina barn.

JONATHAN: Jag har också sett en IDIOT mamma... på rullskor, han körde så fort att det inte var klokt! Detta säger Jonis med största allvar i rösten.

Ibland kan man undra vad man lär sina barn.. men en sak är säkert.. det finns idioter där ute!

Var rädd om dig och andra!
/animegirl

Wohoooo

HEEEEJ!

Nu var det väldigt längesedan jag bloggade. Har haft fullt upp med familjen under sommaren och nu har vi varit sjuka ett bra tag med akuten besök och så vidare... men nu så ska jag väl kunna få till det!

Idag är jag uppe för första gången sedan i fredags, varit toksjuk (enligt mig själv iaf).. jag är dock skranglig och astmatisk fortfarande och imorgon ska sambon tillbaks till jobbet och jag börjar rulla hjulet här med barnen.

Jobbet har kommit igång på allvar nu, och även min dröm om att göra barnböcker har kommit igång! Vi avsätter massa tid för att jag ska kunna arbeta med den första boken. Det jag kämpar med just nu är illustrationerna. Nästan alla råskisser och linearts är färdiga.. nu övar jag på att färglägga med pennor. Jag ska visa Er med foton inom kort.

Nu ska jag ta en kopp te då halsen kliar sönder mig, den läker väl eller något annat kul.

Lekte ihop en bild idag då jag "övade" på att vara uppe inför morgondagen, här kommer den:

lekt med foto, tina, filippa k, sommarbild

 

Sköt om!

/animegirl


RSS 2.0