Jag känner en ängel...

.... börjar sin resa från tryckeriet i Belgien till Sverige, IDAG!!!!

barnbok snart ute i handeln

© 2010 Cecilia Svensson



*Glad, nervös och förväntansfull*
/Cicci

Bok-uppdatering.

Hej igen.

Känner att jag  behöver uppdatera bloggen lite, och särskilt om de kommande böckerna.

"Jag känner en ängel" håller just nu på att tryckas, och nästa vecka skippas de hem till Sverige. Då ska det fixas i systemen och de ska in till distributören. Sen finns boken hos nästan alla bokhandlare och nätbokhandlar i Sverige att köpa/beställa hem.

Jag fick även ett mail från en tjej som heter Tuva som jobbar (nog på Smålands största tidning) Smålandsposten, och undrar om jag är intresserad av att de gör ett person porträtt i tidningen av mig och boken. SÅKLART jag är! :) Så vi har bokat dejt i slutet av Maj.

bokskiss för

© 2010 Cecilia Svensson


När det gäller min andra bok som kommer ut i Juni, så håller jag just nu på att jobba för fullan hals då jag ligger lite efter på grund av alla sjukdomar. Som ni kanske redan misstänker så är det en pruttbok! En charmig och rolig bok om pruttar, där vi också får veta vad en prutt egentligen är och varför de kommer. Hoppas att även denna ska uppskattas av er!

© 2010 Cecilia Svensson


Nu kör jag vidare med mina olika projekt :)
/Cicci


Anfall IGEN...

Hej.

Just nu är det lite kämpigt då alla tre barnen har jobbigt med sina astmor. Men det är ju Filippa som har det värst och återigen fick hon ett riktigt jobbigt astma-anfall. Vi har legat på sjukhus mellan fredag-söndag. Nu är vi hemma men hon mår sådär, leker hon så blir hon snabbandad och får kraftiga hostattacker.

södersjukhuset, barnakuten, avd 70, astma

En liten sjuk tjej i sjukhusbädden

 

Jag måste bara få säga att personalen på sachsska barnakut/avd 70 vid Södersjukhuset är änglar. Tack för att ni finns i dessa otroligt svåra och kämpande stunder som tyvärr inträffar alldeles för ofta med vår lilla tjej...

 

Kram på er alla och var rädda om varandra,

Cicci

 


Hmm, inte så pjåkigt va?

Hallo.

Oj vilken dag! Fast det har varit en bra dag, men vilket ös...

Skulle fixa med "Wilda Wilma" manuset, men orken finns inte just nu så jag satte mig med en kaffe och pysslade lite på line-arten som jag gjorde innan idag. Brukar inte göra denna typ av illustrationer, men det är väldigt kul att variera sig och testa nya saker..

© 2010 Cecilia Svensson

 

 

Gjorde en svart/vit också:

illustration

© 2010 Cecilia Svensson

 

Hoppas ni gillar illustrationen :) inte så pjåkigt ändå va?

 

Hej hej på er,

Cicci


ny LINEART

Halloj.

Sitter egentligen och jobbar för fullt på hemsidan och mailar runt. Jag fick dock ett jätte sug efter att göra en illustration, det blev en väldigt snabb variant. Detta är en lineart och hoppas jag kan piffa vidare på den i veckan/helgen så får vi se vad det blir av den :)

Here it comes...

model pics, illustration lineart

© 2010 Cecilia Svensson

 

Nu tillbaks till hemsidan!

Sköt om,

Cicci


Visitkort

Hihi, ja herre min skapare! Jag har aldrig designat ett visitkort i hela mitt liv, men blir mer och mer i behov av det. Så nu har jag bestämt mig för att skaffa några kort som jag kan dela ut..

Sitter och knåpar och det lutar åt något sådant här, men ska suga på tabletten lite till. Tips eller synpunkter är helt av intresse!

© Cecilia Svensson 2010

 

De snygga och svarta rutorna ska såklart inte vara där ;) men vad tycker ni?

 

Sköt om,

Cicci


Nya provboken...

... kom idag!

Den var perfekt :) mer info och lite bilder finns på Lullabys facebooksida, välkommen dit!

/Cicci


Varit på akuten...

... är så trött.

Wilma har haft problem med astman från och till ganska länge nu... idag blev det mycket värre och vi fick åka in får att ställa in rätt dos till maskinen (aiolos) som vi har hemma, fast den är till Filippa och har ingen ordination till Wilma. Fick det ikväll dock. Hon har spytt slem flera gånger, rosslar och hostar.. hon har haft svårt att prata då hon varit så anfådd..

Så ja.. nu kommer jag ha två tjejer hemma och får pyssla med mediciner för fullt... jag som äntligen trodde att vi fått en paus från denna astma!

Sov gott alla..Zzzzzz...

/Cicci Citron

Knåpar på hemsidan för LULLABY

Hej.

Idag är det underbart väder! Ren lycka! Min dotter och jag har haft mysig stund och nu leker hon lite själv och jag passar på att jobba.

La igår upp en förhandstitt på hemsidan på Lullaby´s facebook sida, men har ändrat molnen... något sådant här blir det i alla fall:

Lullabys hemsida, designen blir något sådant..

© 2010 Cecilia Svensson

 

Pratar just nu med tryckeriet och jag har bett om en ny "provbok", PDF filen som jag fick ser helt okej ut och tror att den är korrekt. Men det är verkligen inte samma sak som att se och bläddra i handen.. men det är inga problem och det ska inte bli någon tidsfördröjning i datumet heller. Så snart, snart, snart är boken här!

Ha en härlig och solig dag.

Kram Cicci


100 medlemmar :)

Hej.

Sitter och jobbar med hemsidan, vilket ni som följer mig och mitt arbete redan vet eftersom de flesta har gått med i Lullabys facebook sida! Och det är därför jag skriver ett litet inlägg nu, vi är uppe i 100 medlemmar på bara några få dagar :) det är faktiskt helt underbart! Tack alla som följer, stöttar och sprider denna viktiga bok vidare...

*Härligt*

 

Ni som inte ännu gått med, välkommen in till Lullabys sida på facebook:

http://www.facebook.com/pages/Lullaby/106810299350287#!/pages/Lullaby/106810299350287

 

Imorgon ska det jobbas ihop med tryckeriet på avstånd!

/Cicci


Colour proof and plotter proof

Hejsan.

Vart tog det fina vädret vägen? Det kommer nog snart igen..

Nu är det allt bra nära tills att "Jag känner en ängel" trycks! Under helgen jobbar jag lite på min andra bok då den ska tryckas om cirka två veckor, men det viktigaste är att gå igonom allt material för "Jag känner en ängel" och godkänna det för tryck.

Det jag fick var ett "Colour proof" där jag ska se om färgerna ser OK ut, fick ett stort uppslag med fyra bilder på. Färgerna ser toppen ut och det känns ju underbart!

prepress, childrens book, barnbok, färgprov

© 2010 Cecilia Svensson


När jag sedan skulle gå igenom "Plotter proof" så såg jag väldigt snabbt att sidorna låg lite tokigt. Den första textsidan av själva historien ska ligga på baksidan av "Tillägna sidan". När den blev fel så blev allt efter också fel såklart... men detta är redan åtgärdat av prepress i Belgien, och jag har fått hem en PDF med ändringarna som nu stämmer överens med vad jag ville. Nu ska jag dock lusläsa så att det inte är någon miss i texten.

Millie och Felicia

© 2010 Cecilia Svensson

den kom då också på fel plats..

© 2010 Cecilia Svensson

 

Sen vill jag faktiskt säga ett stort tack till mina barns förskolefröknar som lyfte mig i fredags, de tycker verkligen om "Jag känner en ängel" och de sa detta på sånt fint vis och jag fick till och med en härlig kram! Tack för att ni finns för våra barn och för att ni lät mig få veta era tankar!

 

Nu är det dags för fuktstund (har infört godisstopp på barnens initiativ)

/Cicci


Ibland blir man så berörd av vad någon skriver...

... och det blev jag idag!

Tack Magdalena, jag menar det verkligen. Detta var en så känslosam och betydande bok  att ta fram och när jag får läsa ord som dina så känns det i hela kroppen (pratar om "Jag känner en ängel").

Här hittar ni inlägget som jag pratar om: http://magdasinnet.blogspot.com/2010/04/jag-kanner-en-angel.html

Inte nog med fina ord så gav mig Magdalena en idé till ytterligare en bok...

Allt material till boken skickades till tryckeriet i fredags, och nu i veckan så kommer jag få hem en "provbok" att godkänna, jag uppdaterar er om detta.

Hoppas ni alla haft och har en mysig påskhelg!

Kram
Cicci

Böckerna finns på FACEBOOK

Hej.

Efter påskhelgen så får tryckeriet alla sidor från mig, sen blir det tryck och leverans i slutet av April! Nu är det nära! Det känns helt otroligt rent ut sagt. Snart kan jag skicka en egen bok till lilla Millie... det var så det började, med Millie och Felicia *tänker på er varje dag*


Omslaget © Cecilia Svenssonn



Nu finns det en fan-sida på facebook! Gillar du mig, min blogg och min bok (det kommer fler böcker snart!) så gå med där och hjälp böckerna att få synas genom att sprida sidan mellan dina vänner! Det vore toppen och jag skulle bli evigt tacksam :) verkligen! Och särkilt då den första boken "Jag känner en ängel" stöder Barncancerfonden med några kronor per såld bok...


Lullaby´s sida på Facebook



Adressen är: http://www.facebook.com/pages/Lullaby/106810299350287

Välkommen in och trevlig påsk!
/Cicci

RSS 2.0